Darah Rhesus Negatif

Assalammualaikum. Ada tak dalam ni ibu2 yg mempunyai darah jenis negative. Boleh share pengalaman ibu2 ketika mengandung dan risikonya? Terima kasih. 😊

3 Balas

Saya pun kena sama darah rhesus negative,tapi saya pergi private,kalau suami darah jenis negatif tu ok kalau suami darah jenis positif then kita akan diberi 2 suntikan,dalam minggu 28 dan 72jam sebelum bersalin..

maaf puan sy tiada pnglmn ttg darah ni..tp takpe sy try up status puan ni ea..hrp jika ada mommy mengalami situasi mcm puan dpt share.pnglmn mereka dgn puan..mg dpmudahkan segala ya .aamiin

isteri saya rhesus B. Selepas bersalin kitorang strugle nak turunkan kuning. masih berbaki 4 hari untuk serah diri ( ambik darah cek hati, hempedu, tyrod). Doakan kitorang kuat