Bayi Gosok Muka

Salam semua, sy nk tnya, mna tau ada ibu2 yg pnh alami bnda ni..bayi sy sejak 1 bulan ++ asyik gsok bhgian wajah, mata, hdung, telinga semasa tidur mcm org resdung..mmg klu bayi mngantuk sllu gosok mata kan..tpi bayi saya ni dah tidur dn masa dia tdur lh asyik bgaru..tidur dia x lena, xpuas..ssah hati sy tgok.. masa dia terjaga, xda pla dia gosok2..adakah ini tnda alergi ke apa2..sy fkir sbb susu ke..tp dh cuba tkar bbrpa brand susu still sama je garu2..sy buntu nk buat apa..tolong share info klu ada yg pnh alami 🙏 #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #tolong

5 Balas

biasanya gitu anak ngantuk, @ cara anak nk tidur. tgh tidur menggaru kalau kita halang boleh jd kita yg kejutkn atau kacau dia tgh tidur.. tp mommy pantau la. pastikan garu bukan sbb ada binatang, suhu bilik sesuai semua

3mo ago

👍

Saya rasa anak awak dalam fasa active sleep. Saya sarankan awak dig more on baby sleep. You will know better. Untuk local, kita ada Puan Uswatun (babylanguage). Boleh follow di FB/IG.

3mo ago

Sama-sama 🌹

Baby tengah active sleeping tu. Bedung baby sis baru baby tidur tak terganggu.

3mo ago

anak saya pun tak suka bedung. kita yang stress dengar dia meraung tak nak bedung. setakat ni tak kembung lagi. alhamdulillah.

kerapkn basuh cadar, sarung bntal, kain yg slalu baby gne..

3mo ago

Tq sis..sy sdh tukar juga pn msih ttap dia mcm tu..

try bedung ..supaya tgn dia x byk gerak..nnt bole tido lena

3mo ago

Dh cuba sis, makin nangis n tsedar je dia 😅..bb sy ni lain ckit kot..mmg x suka d bedung..