Bayi Gosok2 Bahagian Wajah

Salam semua, sy nk tnya, mna tau ada ibu2 yg pnh alami bnda ni..bayi sy sejak 1 bulan ++ asyik gsok bhgian wajah, mata, hdung, telinga semasa tidur mcm org resdung..mmg klu bayi mngantuk sllu gosok mata kan..tpi bayi saya ni dah tidur dn masa dia tdur lh asyik bgaru..tidur dia x lena, xpuas..ssah hati sy tgok.. masa dia terjaga, xda pla dia gosok2..adakah ini tnda alergi ke apa2..sy fkir sbb susu ke..tp dh cuba tkar bbrpa brand susu still sama je garu2..sy buntu nk buat apa..tolong share info klu ada yg pnh alami 🙏 #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #tolong

7 Balas

ank sy sekarang 2bulan, ada habit mcm tuh jugak. sy fully breastfeed. not sure because of what. tapi tiap kali nak tdo sy akan bedung tangan shj... supaya dia dpt tdo yg lena.. unless kalau tangan dah terkeluar drpd bedung mmg dia akan start gosok muka, mata dan telinga..

2mo ago

Kann..masa awal2 mgu klahiran xda gosok2 kan. mgkin refleks moro lh tu

Sama baby saya sis..selalu garu² time mule² nak dapat deep sleep tu..last² saya bedung setiap kali dah mengantuk, nnti die lena dan rase cozy je

2mo ago

Dulu xblh d bdung, asyik xmo n nangis, skrg alhamdulillah ok2 dh..klu nangis truk cm bb sy, blh lh usaha bg air pnawar ke..

normal sis, anak sy pun..tapi lepastu ok je tkde apa, org tua2 kata dia nk membesarkn badan 🤣..tp if was was jgk nnti checkup tnye dr

anak Sy pun sama jugak dah masuk 2 bulan ,baru start gosok2 muka,mata and hidung masa tidor...

2mo ago

Normal kot kan, mgkin refleks moro..

mmg normal kot, ank sy pun mcm tu tgn xreti diam gosok² muka tp lpstu dia lena tdo...

baby Sy 2bln pn sama.. tp suka gosok muka kt bantal.. lpas tu tdo😅

Sama..kena bedung klau tak asyik gru muka smpai terjaga