Nadi laju

Hi..Sape kat sini yang g check up selalu nadi tinggi.? Dalam 100 lebih...Saya selalu tinggi,awal2 dlu dlm 80 lbh je...?Risau...#24w

9 Balas

Sama la sampai dh 34 weeks still nadi laju ..bila kat wad selagi nadi laju selagi tu diorang tambah air ..sampaikan air dh x blh nk masuk dh seksa gila then kena plk on jarum yg baru ..dah la urat tangan susah nk dpt dia main cucuk je 😂kekadang penyebab nadi laju ni banyak berpikir ..risau ap yg nk jadi ..then selalu pikir negatif ..adeh better sis banyak kan minum air masak and selalu tenangkan diri ..or ad something yg x kena dihati cari orang untuk luahkan ..sometime lebih okey😁

Sy pon nadi laju..minggu lepas kne masuk wad..dokter ckp dokter kne pantau sy sbb takut ade tyroid la,anxiety la,darah trsumbat kt jantung la..tp bila da cek2 semua tu xde ape pon..mungkin pembawakan semasa pregnant ..

Saya sis. Doc ada tnya samada saya ade sakit tyroid. Saya ckp xda. Saya pregnancy sebelum ni mmg nadi tinggi juga. Tp ok je.

4y ago

Owh ingt kene thn kat wad awl..sory xde pglmn..sy pon nadi tgi jgk ni xpnh mcm ni tu risau

As long as doc clear kan ptutnye okay tp rajinkan check. Try cari menda yg blh relaxkan mnda and badan sis

Aik sy memg dlm 90-100 selalu. Doc cakap normal je. Jgn lebih 120. Biasa la pregnant kan.

5y ago

Yeke...nie doc ckp laju sgt..maybe sbb sy doc syak ad tiroid tue doc mnta pantau

Sy pon slalu nadi tinggi 100 lebih. Doc ckp sebab nervous kot. Tp bp normal je.

5y ago

Oo bp sy pun ok je semua

Jgn risau sis..Sye 16 week..Nadi cecah 1OO.. Bkn sbb kite rse tkt kot

Banyak minum air kosong sis

5y ago

Oo oke2 tq sis..,🤗

Saya sebelum ni dah 2 kali warded sbb nadi laju time checkup kat kk..x silap time tu 26w & 28w..

5y ago

Masa masuk wad tu ambik darah check thyroid..ok jaa x de apa pon..pastu doc suruh buat echo plak