Buku Pink ?

Sape kat sini momy2 yg jaga n sayang sangat buku pink dia mcm sy? 29 weeks ?? seboleh2 tak nak ada kertas terkeluar2 dari buku.. Tiap kali hbs checkup sanggup bukak n lipat leklok balik kertas2 yg nurse n doc tepek.. Kena plak sebulan 3 kali checkup, dgn mcm2 kertas result tepek.. Terpaksa lipat leklok xnk bg kuar n tebal sgat.. Ni pun siap buat tanda utk mark pergerakan bb, tamaw kalau asyik bukak buku nanti kertas ronyokkk n siap balut plastik skolah leklok takut rosak.. ? bila buat mcmni nurse n doc pun tepek kertas leklok dlm buku.. X laa serabut terkeluar2.. ?

Buku Pink ?
50 Balas

awal tu sy jaga jugak, tp sekarang 24w pun buku pink sy dah tebal sgt sbb mcm² test n beberapa penyakit. Almost every week sy kena ke KD @ KKIA. Pernah refer specialist lg. Dekat cover buku tu saja dah tebal semacam dgn result mcm² test. mmg sy dah tak rasa nak jaga elok². sy pulak slalu tumpang klinik sbb pjj, so nurse n doctor bertukar² mmg banyak org yg pgg buku tu. Tp ada jugak sorg nurse yg rajin jaga buku sy, dia yg akan buka semua stapler tu dan gunting lebihan kertas kalau nampak serabut sgt. Bagus nurse tu. Janji semua maklumat lengkap dlm tu dah la..

5y ago

Hihi okay la tu sis. Sy pernah kena sound dgn nurse in charge sy. Dia ckp jaga buku leklok. Mcm mna buku, mcm tu la mak dia. Haih sy pon mlas nk dgr sgt. Dgn penat kerja balik mlm. Cuti kena apply dh habis nk bt checkup. Pekak kn aje lah telinga😂😂😂

Yg x ada mslh ok la..smpi bersalin buku pink cantik kemas terjaga.. Yg ada mslh..mmg lunyai habis buku pink...bkn sebab x jaga...bila kuar masuk ward...check up kk..bergantiw tangan doc..nurse belek...

👍

sama dgn saya sis.. saya pun nurse.. tp kalau nurse tmpt saya check-up men tampal je.. sampai terkeluar2 kertasnya.. sanggup saya lps balik check-up gunting kertas lebih2 tu dan tampal semula biar kemas hahaha

5y ago

Kannn:))

Saya pun jenis yg suka jaga buku pink sy... tp itulah bila jatuh kt tgn nurse still ok lg... tp bila bwk checkup kt hosp. besar, selalunya byk tgn yg pegang buku pink ni termasuk la houseman/doktor2x pelatih silih berganti setiap kali gi check up kt sana.. at last, buku kita yg cantik jadi ronyok... nurse kt kk sblm ni stapler elok2x jadi koyak balik lps tu tampal dgn tak semenggah...siap paper yg kt dlm dah tercabut dr muka depan...adui... sakit mata tgk... tp itu lah nk tegur diarang buat keja nk cepat... mana nk jaga buku kita ni... at last setiap kali balik mesti betulkan balik mana yg bole... dah nasib ...😓

Sy. Siap balut elok elok. Sbb sakit mata kalau tgk tak kemas.

5y ago

Klinik yg sy buat checkup tu boleh je. Sbb klu tak boleh mesti dieorg bukak. Klu balut nampak kemas sikit. Takde kotor hitam hitam. 🤗

Bku sye abes comot terkena span basah tuk fd tu. Jd la tompok bulat kt ctu. Hehe nsb la xbesa. Tp still skit mata mmndg. Dah tgk cmtu bru la ltk dlm plstik. Bkn balut pon just letak je.

5y ago

Nk beli pembalut plstik sek tu cm xguna je nt 😙 tu ltk dlm plstik biasa je

Sy pun sama... Tp xdpt la nk cantik sgt mcm dlm gmbr tu... Sbb awl2 dh tebal... Appointment utk ngandung 3 kali sbln... 😅 Report2 lain lg... Report hospital lg... Semua ank cm tu...

5y ago

Sama laa.. Sy pun kertas banyak.. Sy sebulan tiga kali checkup dr bulan 8 smpai bulan 10.. Result2 hospital pun bertepek2 dlm buku.. Sy bukak satu2 kertas yg doc/nurse tepek, lipat kuat2 n stpler balik kat atas bawah.. Kertas yg nurse tulis masa app pun dh hbs so bila dia dia bukak kertas baru n stepler sy bukak balik gunting tepi2 n stpler semula.. Tu nampak x tebal.. 😅 sy plak sakit gg, so sy cek gg kat klinik lain doc tepek pulak kertas lain dlm buku, sy terpaksa kena bukak jugak n letak leklok..

Buku saya da takde rupa buku dah sis.. 3minggu direct dtg hari2.. sbb msalah anemia.. pnuh staple kt bku..

5y ago

Sy sebulan 3 kali masalah anemia jugak.. Sekali result kuar ketas smpai 3/4 helai kena tepek

Saya siap smpul buku...huhu xnk buku mcm belacan...huhu..

5y ago

Wuuuuu 💕