Buku Pink ?

Sape kat sini momy2 yg jaga n sayang sangat buku pink dia mcm sy? 29 weeks ?? seboleh2 tak nak ada kertas terkeluar2 dari buku.. Tiap kali hbs checkup sanggup bukak n lipat leklok balik kertas2 yg nurse n doc tepek.. Kena plak sebulan 3 kali checkup, dgn mcm2 kertas result tepek.. Terpaksa lipat leklok xnk bg kuar n tebal sgat.. Ni pun siap buat tanda utk mark pergerakan bb, tamaw kalau asyik bukak buku nanti kertas ronyokkk n siap balut plastik skolah leklok takut rosak.. ? bila buat mcmni nurse n doc pun tepek kertas leklok dlm buku.. X laa serabut terkeluar2.. ?

Buku Pink ?
50 Balas

Buku Pink ni tak jaga sgt... Buku anak tu sy jaga betul sebab tu nak pakai sampai ke sekolah nanti... Memang kena jaga betul..

5y ago

Sama la sis..skg ank dh 6thun,elok sy jga buku tu..klo bku mgadung ni..alahaiii mcm blacan dh

saya awal2 dulu jaga. tpi bila dah msuk 30weeks.. dh xtertanggung nk jaga.. byk sgt kertas nyer... 😂😂😂

Yg xde mslah sgt ok la buku....yg ade mslah mmg xde mkne buku akan maintain cntik cmni...mmg kertas byk ctu cni .....

5y ago

Lg 1 result darah n air kecing setiap kali checkup tu sy gunting siap2 kat tepi so dia jadi kecik n sy stepler belakang sekali, stepler belah atas.. So x serabut 🤗.. Sy punya kertas2 cek gg sbb before ni sy kena cabut gg 2 kali n 2 kali tampal, kertas2 tu pun sy gunting keliling pastu stepler elok2.. Sbb sy cek gg kat KK lain.. Chekup KK lain..

Mcm sy diorg xpakai pon ruangan yg disediakan.. Dia pakai print yg dlm komputer.. Pastu main tampal jee.. Huhuhu

5y ago

Btl2..same la kite😊

Sy pnya dh jd blacan cmpur lada dh😣😣plak tu bila smpai kk nurse main cmpak2 je.lpstu krtas lekat mcm tu je

5y ago

Smelah sya bru 28 weks bku dah belacan

sia punya dah tk boleh diselamatkan 🤣🤣🤣mcm rojak dah tgk..koyak sni sna aduhh..

5y ago

Xpelahh asalkan bby sihat:)) hehee

Kalau anak no 2 nak buat buku pink, dia nak buku pink anak pertama tak?

5y ago

Time saya buku buku anak ke 2 dulu nurse minta buku pink anak pertama. Saya ckpla x bawak lgpun buku tu da reput dah... Pastu dia Tanya dgn nurse senior... Nurse senior Tanya dia blk kenapa nak refer buku lama? Dia ckp sbb nak taw darah patient jenis apa. Nurse yg senior tu ckp kalau nak taw darah jenis apa ambik la darah dia bukan refer buku lama. Hahaha... Kena marah 😂😂😂

sama sis..memang jenis jaga buku takmau t'keluar2..nampak serabut 😅

5y ago

Kan.. Sy bukak n lipat elok2... Kalau lebih2 sikit tu sy gunting jee.. Huhu

Sya punya habis koyak rabak..sebab dibawa ke hulu ke hilir..

hahah samalah buku kita sy pun selotep kt tepi2 tu 😂😂

5y ago

ouh gigihh.. haha sy hritu tkut doc @ nurse nk tmbah apa2 kt depan jd u x balut semua.. mmg betul sbb lps tu trikh edd brubah haha