pregnent

Sape kat sini ade kencing manis semasa pregnent ...mcm mne nk kurang ye.. Sbb sy fist bby x, thu dh kne cucuk insulin.. Tkot jgk lh hri2 cucuk infec bby.. Tlg bgi petua

4 Balas

Sy prgnant ada kencg manis.. Setiap mlm cucuk skali sbelum tdoq.. Xda effect apa2 pn kt bby.. Sy siap cucuk lg dkt perut dr 6w smp skrg.. Dgr arahan doktr baik2.. So far bacaan gula sy sgt baik.. Jgn dgr ckp org yg xda pgalaman pasal insulin ni.. Doktr lebih tau msalah kesihatan pesakit dr org lain. Skrg ni sy tggu msa utk bsalin.. Alhamdulillah setelah 3x gugur spanjang 9thn bkahwin..

Sama lah sy tapi sy on ubat je... Bnykkan minum air masak... Mkn ikot waktu... Sarapan, lunch, n dinner sebelum jam 8mlm... Klau lapar sgt mlm tu minum susu or mkn buah2an... Sy Lepas on diet control dlm 8bln tu dah turun.. Lepas bsalin check pun xde dah kncing manis...

Cucuk Insulin xde effect.. Klu awk xmik cucuk lg effect kt baby.. Control mkn kurangkan bnda2 manis bykkn minum air putih.. Lg satu follow je arahan dokter insyaallah semuanya OK..

Tak ada