Makan pedas

Sape dekat sini memang suka makan pedas ya? Sya dari before pregnant lagi suka pedas susah nak control or stop makan pedas ni 😅 sya nak masuk 6w prgnant. Ada tak pengalaman korg masa pregnant suka makan pedas? Macam mana baby ya? #firstbaby #firstmom

20 Balas

saya pun suka sangat makan pedas , bila dapat tahu saya pregnant, so saya makan ja laa pedas sampai laa skrg .. Alhamdulillah skrg semua baik baik aja , baru nak 25 weeks lebih .. tapi jangan selalu makan pedas , sbb tak bagus untuk dalam kandungan.. mcm saya , saya makan pedas seminggu 2 kali atau 3 kali janji dapat apa yg kita nak .. nanti bby terliur kalau dah bersalin nanti .. ehheheheehhehe saya cadangkan korang makan pedas masa 10 weeks lebih dan jangan kerap makan pedas seperti yg saya cakap seminggu 2 @ 3 kali makan pedas ..