Makan pedas

Sape dekat sini memang suka makan pedas ya? Sya dari before pregnant lagi suka pedas susah nak control or stop makan pedas ni 😅 sya nak masuk 6w prgnant. Ada tak pengalaman korg masa pregnant suka makan pedas? Macam mana baby ya? #firstbaby #firstmom

20 Balas

Saya pon kuat mkn pedas tp bila dh msok trmstr3 ni, sllu kena pedih hulu hati. Mmg xboleh tahan, mcm nak mletop rsa sakit tu. Ni pon dh start kurng, pedas skit je tp dh mula sakit. Xsbar tggu bby kelur, harap bck to normal

saya masa anak 1st pernah la makan megi ramen tu masa 20w mcm tu..sampai tercirit2 laa 😂 yg 2nd ni pn kalau mkn nasi mesti nk kena ade pedas2..kalau ade sambal belacan ke perghh nikmat betul!😅 hope baby okay2 je laa

Sy pregnant masih makan pedas tahap ayam gepuk pak gembus 😂 pernah baca tak de effect kt baby cuma kalau kita rasa perut tak selesa tak boleh nk sapu minyak angin lah. Terpaksa hadap

1y ago

Haha yeke semlam sya makn dua bungkus ayam gepuk tu sbb tu je yg selera makn siap bgkus makn malam lagi. Benda len rasa tak lalu nak makn. Memilih selera ni kadang2

Awl2 mngndung doc tk sran mkn pedas sbb nnt bila munth pedih hdung n lain2,ad sbb2 lain juga tpi tu slh satu,klau bolh kurangkn sbb bila munth nnt mmng btul2 perit sbb pedas

Sy hantu pedas. Tapi time pregnant, klu mkn pedas sgt akn jd pedih ulu hati & auto xblh masuk lngsg. So mmg x sentuh mknan pedas2 smpai dh btul2 hujung2 nk bsalin.

Sy pun mmg hantu pedas.. pregnant pun mmg makan pedas jugak tp tak berapa nk tahan pedas mcm sebelum ni.. jangan makan pedas selalu, nnt sakit perut + sakit ulu hati..

sy kena GERD..bila makan pedas2 abih makanan naik ke tekak pedihh nyaa..sebab tu da kurang makan pedas..GERD ni senang jadi kat wanita mengandung sbbkan hormon

jgn terlampau pedas sgt.. jaga kandungan baik2.. tahan nafsu..klau x nt makin besar perut lagi seksa awak nk hadap pedih ulu hati.. muntah & lain²

saya pun suka pedas. tapi bila pregnant saya mabuk. bila makan pedas muntah pun pedas. sakit tekak. tak makan dah pedas🤭

sye start pregnant ni mengidam nk pedas² je.. tpi kne bertahan n kawal jgk sbb fkirkan kesihatan ank dlam kandungan...