Makan pedas

Sape dekat sini memang suka makan pedas ya? Sya dari before pregnant lagi suka pedas susah nak control or stop makan pedas ni 😅 sya nak masuk 6w prgnant. Ada tak pengalaman korg masa pregnant suka makan pedas? Macam mana baby ya? #firstbaby #firstmom

20 Balas

Saya pon hantu pedas. Masa pregnant kononnya nk stop mkn pedas tapi cuma bertahan masa 1 trimester je, masuk 2,3 trimester hari2 makan pedas 😁 tapi ikut badan masing2 jgk la, klau tkda rasa sakit apa2 boleh je sis makan. Saya makan ok je cuma kadang2 rasa pedih ulu hati waktu mlm nk tdur.