Makan pedas

Sape dekat sini memang suka makan pedas ya? Sya dari before pregnant lagi suka pedas susah nak control or stop makan pedas ni 😅 sya nak masuk 6w prgnant. Ada tak pengalaman korg masa pregnant suka makan pedas? Macam mana baby ya? #firstbaby #firstmom

20 Balas

saya sblm pregnen tak kuat pedas pun..tp masa pregnen,boleh gigit cili,makan ramen x rse pedas pun..dan hari2 ngidam benda2 pedas..suami yg kawal saya drpd terus makan benda2 pedas sbb risau kt baby..tp sye menangis2 sbb x dpt mkn pedas..prnah ngeteh,order nya nasi goreng kg kalau tak pedas,sye x nk makan...akak yg amek order tu gelak je..suami dh mengeluh dh..tp alhamdulillah baby okey je..lahir normal..