Makan pedas

Sape dekat sini memang suka makan pedas ya? Sya dari before pregnant lagi suka pedas susah nak control or stop makan pedas ni 😅 sya nak masuk 6w prgnant. Ada tak pengalaman korg masa pregnant suka makan pedas? Macam mana baby ya? #firstbaby #firstmom

20 Balas

saya ni memang suka gila dengan makanan pedas dri remaja smpai lani .. tapi lepas saya tau saya mengandung saya kna stopkn dlu😵‍💫 .. susah jugak nak tahan tpi demi baby 👶.. tak palah korbankn kejap😊 .. bukan senang nak dapat . mak saya, mak mertua dan suami smua pantau saya supaya tak makan pedas.. siap sorok cabai dengan ramen 😅 tpi saya faham ni untuk kebaikan saya dan baby .. bahaya makan pedas2 awal kehamilan ni .. dh msuk trimester 2 atau 3 boleh la mkn .. sbb adik ipar saya prnah gugur dh ..sbb dia mkn smbal yg pedas sngt .. sbar ye puan ..nnti msuk trimester kedua atau ketiga bleh dh rasa makan pedas . buat msa ni sabar kejap ok😁saya pun tengah bersabar ni..