Baby melintang

Sape ade experience baby melintang 35w tetiba tulang pelvic belah kanan sakit..bila duduk n nk start berjln mmg sakit..biasa sbb baby bg tekanan ke?

3 Balas

Nanti baby akan berpusing ke posisi normal kepala di bawah semula bila hampir masa bersalin..kerapkan bersujud dan pujuk Baby.. Sy pernah alami tulang pelviks kiri kanan sakit sehingga saat bersalin xmampu berjalan normal, berkemungkinan kesan tekanan dari Baby dan terlampau letih berjalan, dokt hanya bagi pil tahan sakit.. Lepas urut bersalin seminggu dah sihat dan boleh berjalan mcm biasa..

Saya pernah.. Sakit tu ketara sgt sampai rasa susah nak begerak.. Tp masuk 37 dia dah pusing masuk laluan balik.. Banyakkan berdoa, sembang dgn baby dan sujud lama.. Tp sy xnormal dah dtakdirkan ceaser sbb 2x previous scar

Tq respond yer...baby sy kepala dah ke bawah scan semalam...tp sakit nye still x berkurang jgk..so ibu tabah jela smpai bersalin..myb terlalu lame duduk d kerusi office..masih berpikir ni nak mc berapa lame😥😔

4y ago

Hi sorry nak tanya, minggu berapa baby pusing kepala ke bawah? Awak dapat bersalin normal yea?