reject botol susu

sapa2 ada tips x nak ajar anak isap botol ... anak saya nak masuk 6bulan dah still refuse botol tu... dah bermcm2 puting beli tetap x jalan..mommy dah buntu gila??

8 Balas

Mmg kena try n error.. sy pn penah alami. Takes time sebenarnya.. at the end ank sy nk la ngan botol brand mami jumi.. botol ni mahal la rm90 yg 5oz..😅

4y ago

sama dgn saya. lps2 brand mimijumi jga berhasil

Hye mommy..nk tanye..da jumpe cara nye? Sy sedang mengalami nye..anak reject botol n susu nye skali..even sy letak susu sy..ade suggestion? 🥰

4y ago

puan mimi saya ada try tp xjadi juga. ada juga baca mcm nurse ckp tu. tp baca di google pun ada juga mcm tu.

Cuba bagi puting susu yg laper. Anak sy dulu pun reject botol. Mcm2 puting try pn tak jalan last skali puting yg leper, dia ok

Nasib kita sama..anak lelaki sy pn macam tu dlu..macam2 botol & susu cuba..last dia suka botol yg jenama comotomo tu haa..

4y ago

Atau sis cuba bagi susu yg ada perisa..

awk dah try brand ape ?kalau sy recomend brand pigeon ,tommee tippee or avent . sbb puting dia sebijik mcm nipple mommy .

4y ago

saya bg ank saya botol mimijumi. try terus nak

Yeke.. Hehehe.. Macam2 ragam anak ni ye.. Yg penting jangan putus asa. 😊

macam mana anak ok da ke?

Try puting mcm ni

4y ago

Brand "NUK"