Baby 4m tidur lambat

Sapa ya baby dia tidur lambat sgt. Dalam pukul 11-12 mcm tu baru tidur. Lama sgt berjaga dari petang. Kadang tu lepas nyusu dlm pukul 8 dah tidur tapi dlm 30minit mesti terjaga balik.

8 Balas

baby sy pon ... 4 month jgk .. bila nk tdo gelisah.. dia .. pkol 12 amm bru nk tdo pastu tejaga... sbp mase dia 3 bulan xmcni pon.. 4 buln bih dia cmni plk..... mybe mng kowt... baby 4 bulan cmtu...asenyee.. kedng mnom susu bgun trus kang tdo smula kol 1 pm bru nk bgun dri tdo ..kekdng x bgun susu2 tdo tpi still kol 12pm bgun gk... !norml le erq???

baby saya routine tiap hari sama, mandi pukul 10am lepas mandi mesti susu then sambung tidur.. tengah hari baru bangun.. pukul 3 ke atas mesti sambung tidur balik.. malam jenis tidur lambat 11 12 baru tidur.. malam dia ikut routine mak ayah dia tidur 😅 mak ayah dia jenis tidur lambat.. baby saya 4month juga

1mo ago

Samaaa routine kita. Dlm pukul 10 tidur. Perang tidur. Malam pun sama 11 12. Ada gang laaa rupanya. Dok risau sebenarnyaaa ahahah

Anak sy 4 bulan dari bangun pagi sampai ke petang sibuk berjaga nak main . Tidur skejap2 paling lama 30mins . lepas mandi 5.30/6pm tidur skjap . lepas tu jaga tukar pampers susu , sambung tidur balik . Tapi tu la , kita terkejar2 juga kalau dia tak mau tidur siang tu 😂

Sy dr umur baby 3bln dah start sleep training. kul 6pm baby mandi,then bg susu..lpas mghrib bg dia layan Mata then jam 8pm tutup lampu bilik tdo. Alhamdulillah tido then akan terjaga around 12 or 1pg utk minum susu

saya pun baby 4m, tidur almost 10-11pm jugak. lepas mandi pukul 6pm dia akab tidur sekejap pastu berjaga sampailah timing tu. baru pengsan 😂

rasanya kebanyakan bby masuk 4 bulan mmg mcm tu. sbb ank sy pun mcm tu. tdo kul 12 esok pgi bru bgun. sblm pkl 12 tu tdo kejap2 je

Dah 4m boleh ajar sleep training tu. Baby saya dalam pukul 7pm mandi, 8pm bagi susu then biarkan dia layan mata tido.

Puan tidurkan dia dlm gelap tak

1mo ago

Aah gelap awak. Tapi still terjaga lepas tu pukul 11-12 baru tidurr. Kesian tengoknya