Baby 4 bulan banyak tidur

Hi mommies, nak tanya normal ke baby 4 bulan banyak tidur? Mcm anak saya siang pengasuh kata dia dah tidur lama, tapi bila malam dari pkl 7 ptg sampai pagi esk pun dia boleh tidur lgi.. lepastu kalau berjaga pun tak boleh lebih dari 1-2 jam mesti nak tidur balik.. mmg mcm tu ke? Bila baby boleh berjaga lama ya? Thank you semua.. #ingintahu

5 Balas

normal dan tdk normal tu tergantung pd simptom2nya jg .. kdg2 bby tdr lama sbp kenyang tp ada jg bby tdr lama sbp kurg oksigen .. tp tgok keadaan bayi jg klu npk aktif bila bgn it's ok .. tp klu mcm bila bgn x berapa aktif mcm biasa monitor oksigen pakai oximeter tu.. sbp ank pertama sy pernah mcm tu masa bby .. masa tu umur sy bru 20an .. sy pn x tahu kn .. tp bila dtg klinik cek tiba2 oksigen rendah ..

bagi sya normal ja sbab baby sya masa 4bulan pun suka sangat tidur .bangun pun kejap2 jaa pastu sambung tido .dia nak kumpul tenaga tu .sekarang baby sya dah 6bulan lasak bukan main .

sma mcm anak sya jga..orng kata x normal,x tahu laa btul atau tak..tpi rsau jga..anak sya ni pkl 12 tnghri smpai pkl 4 pn still tdo..bngun nk susu je..lpstu pkl 7 tdo balik..

1mo ago

ok kot ni..wake windoq 3 jam ok la kan

sy ni jnis kira timing tdo.setahu sy baby bawah stahun ni tdonya 16 jam sehari (maksimum)...so cuba kira berapa jam dia berjaga

Boleh refer sini, recommended awake windows

1mo ago

Dan ini average sleep needs. Dalam TAP ni pun ada info di checklist baby.