kena bersalin awal

Sapa pernah bersalin induce 38w disebabkn gdm on ubat?blh syare pengalamn x.bukaan CPT ke lambat

2 Balas

sy gdm on insulin. 16/7/20 warded..cek jalan dah terbuka 2cm..17/7/20(7am) induce ubat,masa ni jalan dah terbuka 3cm..lepas masuk ubat tak rasa pape,kul12tghri contraction dtg 5minit skali.cek jalan dah 4cm.. ddk dlm LR dibg induce drip. sb contraction takde dah,pecahkan air ketuban. 15minit lepas tu. dah rasa contraction yg sgt2 menguji dri..4jam dalam LR selamat lahirkan bby boy 3.51kg(37w).. ada yg warded skali ngan sy. masuk ubat tak ada bukaan,masuk belon pun sama..lepas 2hr br jalan dia terbuka 4cm..

Ikut situasi juga tu puan