Ibu gdm on ubat

Sapa kat sini ibu gdm on ubat, tarikh bersalin sama dgn due atau bersalin lebih awal? Bersalin normal @ cyzer ? nervous..#ingintahu

10 Balas

Klu GDM on ubat or insulin 37 weeks kena bersalin.. Klu GDM on diet cukup 40 weeks Depends pada baby kesihatan bby & mommy Kadang ada cezer sbb bby besar or etc.. Ada normal sbb bby xbesar mana Biasa doc akan bg tarikh bila nk ke hospital bwk surat tue ke hospital.. Tempat sy 3 weeks earlier kena g hospital klu on ubat or insulin

Saya GDM on Ubat .Skrg 35 week berat baby 3.1kg ,ahad ni masuk 36week .Rabu depan 16hb baru jumpa pakar n tahu keputusan nya .Sblm ni Doktr kk kata 38week bersalin ,takda tanda kena induce 😥😥.Apa2 pun kena jumpa pakar dlu hmm risau.moga dipermudahkan .#Anakfirst

saya insulin dgn on ubat .. serah diri awal 2minggu.. tp pakar ckap boleh bersalin normal.. kna induce klau smpi tarikh tu blum bersalin..

Sy gdm on ubat. Doc dah ckp 38 w kena serah diri. Induce dan tunggu la contraction. Takutnya. Harap sakit scra alami tanpa diinduce

sy gdm on diet. 38w kena serah diri doc kata even belum ada tanda. harap bersalin sblm tu la. serik kena induce masa anak 1st. sakit uii

9mo ago

tula sis,sy pun dh baca² btul kata sis,sy ikut suggest yg lain laaa...tq tauuu

Sy on ubat & insulin 37w kena serah diri this November , semoga dipermudahkan urusan mommies yg bakal melahirkan nanti

Macam saya gdm on diet tapi nurse dah cakap kena bersalin awal 37@38w 🥲

gdm on ubt biasanya perlu bersalin lbh awal smms 37/38mgg

sy gdm sblum ni tarikh beranak same tp kena cyzer..😂

on ubat cukup 38mnggu kena paksa bersalin dah sis