dehydrated

sapa kat sini xboleh minum air masak? saya xboleh minum langsung, minum ja muntah. ada suggestion x? sbb dah mcm dehidrate. xlarat sngt .

20 Balas

sama laa kita sis... nk telan seteguk pun jenuh paksa . hri ni dah kena drip air .. sbb asyik muntah..tak tahan sgt.. sbb mmg xde tenaga lgsung ... mlm pun xleyh tido xsedap badan sbb badan terlalu lemah..makan pun xde selera, air xleyh telan byk haa.. minum je kluar blik . alhamdulillah xkena warded.. dah kena drip air bru rasa okay sikit..

2y ago

alaa. yaka. syafakillah. semoga awak cepat sihat

Sama macam saya masa 1st trimester. Saya mmg minum air manis n air buah.. mmg lesu jugak laa sbb tak minum air kosong, tp jgn minum air manis yg terlalu manis.. tak elokk.. skg dah ok sikit masuk 2nd trimester.. boleh minum air masak dah..

2y ago

waa. bestnya. doakn sy juga cepat hilang rasa mual ni 😊

minum air kelapa sis, untuk tambah air dalam badan. jus timun pun kaya dengan air. sis minum air kosong + pati delima pun bagus. ada rasa masam2 sikit. delima bagus untuk pregnancy ni

sy kurang minum air masak sejak kena covid ni. pahit betul tekak. sampai td check up,kena kencing kotor. misi suruh minum air bnyk². tp xboleh nk telan😩

Cuba minum air masak dengan perahan lemon/limau. Boleh cuba letak madu sikit. Tak pun minum je air buah apa apa yg kurang gula

2y ago

owhh.. fahammm... thanks yaa share tips👍😁

sama mcm sy , tapi bila try minum air mineral spritzer baru boleh masuk . masa minum air mineral penutup putih mesti muntah .

saya pun sama xboleh minum air kosong. last2 minum air kosong tambah sunquick sikit bg ada rasa. so boleh lah minum

2y ago

menarik..boleh cuba...asalkan xkena bising ngn cik suami😅

2nd tri dulu sy kena warded sbb cirit birit & muntah muntah. Dr bg minum 100 plus. Tp had kan mcm 1 tin shja.

suami saya belikan saya GLUCOLIN GLUCOSE perisa blackcurrant..Alhamdulillah tak muntah2..bole cari kt farmasi

2y ago

ouh. nnt sy try cari kt farmasi. terima kasih 😊

Nurse sy ajar, perah limau sikit dalam air tu tapi jangan tambah gula.. At least boleh telan jugak

2y ago

xrasa pahit ke sis?