Tak boleh minum air masak

Saya preggy 10w , normal ke xboleh minum air masak ? Klau minum auto jdi nk muntah 😭 klau minum air manis , ok je xde loya2 pn.. #ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

7 Balas

Utk anak 1st sya pun xleh minum air masak.. leh air manis je.. tetap paksa minum juga guna ais sejuk..tanya nurse dia kata okay je asal air putih.. tp skrg prgnnt anak ke 2 lgsung xleh air manis 😭😭 mmg muntah balik..air suam ok pula…

Normal sis, sye minum air masak rse kelat payau pahit semua ada, lepastu mesti muntah balik. Sye minum air masak sejuk n perah lemon je sementara ni. N guna botol cute2 utk motivatekan diri minum air masak. Haha

Sama la sis, asal minum air masak mesti akan muntah. Dah x tahan dah sy ni, sampai pergi Klinik kena masukkan air, rasa lemah sgt.

normal sbb skrng pn sya tengah merasa. sy 9w

Boleh try letak lemon. buat mcm air detox.

perah limau dlm air kosong.

Same dengan sy sekrang🥲