Undescended testis

Sapa dekat sini baby boy ada problem macam ni? Maksudnya telur baby turun sebelah je, lagi sebelah tak turun. Anak saya sebulan lebih, doktor detect telur sebelah dah turun lagi sebelah tak turun. Ada chances akan turun tak? Risau la hm

3 Balas

hai sis anak sis da turun ke telur dua2 sbb anak sya pun belum turun sebelah Stu je turun risau la🥺🥺

Macam mana ya perkembangan anak ? Anak saya pun kena refer pakar sebab telur tak turun 😢

1y ago

belum jumpa pakar. 3/1 nanti baru jumpa pakar. tapi kakak saya cakap anak dia sebelum ni pun macamni. selalunya telur tu akan turun masa baby dah masuk 5-6 bulan bergantung pada baby. ada yg lambat lebih pada 5-6 bulan

masa check up tu doc ckp apa? ada tanya doktor secara detail tak?

1y ago

saya jumpa pakar 3/1 masa anak saya 2 bulan lebih tapi testis sebelahnya masih belum turun. so pakar bagi chance next appt masa anak saya umur setahun. kalau masa setahun masih belum turun, diorang akan buat ultrascan utk cari kedudukan kat mana. lepastu diorang akan bagi chance lagi sampai umur 2 tahun kalau masih tak turun masa 2 tahun baru diorang akan operatr