telur

Ada petua tak untuk kecutkan bengkak kt telur baby..telur bengkak sebelah

4 Balas

Ank no 2 hari tu pnh kena mcm ni.. Igt kne angin pasang.. Berubat byk tempat.. Xok jgk.. Yg pelik nya lau angin pasang bby mesti nangis.. Ni xnagis pon... Last pergi klinik pakar kanak2.. Dktr ckp ni xde masalah apa.. Dia kangdung air je.. Umur 6 bulan nanti mesti OK.. Tp kalau x ok jgk dia suh dtg check up dan kne operit.. Alhamdulillah masa 6 bulan dh bby.. Telur dia normal dh.. Lega rasa..

Kalau baby dah lebih setahun then mmg kene ambik tindakan. Kalau blm setahun then biar je lama2 dia kecut sendiri.. Tutup lampu bilik guna torch light tgk dlm nampak mcm liquid air or ketul2. Kalau liquid nothing to worry.. Kalau selain tu kene refer pakar.. Jus gone thru this situation.. My baby 2 yr old so kene operate terus ...

2y ago

hi sis nk tanya baby u mcm mana selepas operate?? ank i bru 4 bulan td checkup telur anak besar sebelah doc ckp ada air. tp tk bahaya katanya..kalau tk hilang kene operate

Anak awak dah berapa bulan ? Anak buah saya pun masa awal awal baru lahir tu telur dia besar sebelah , bila tekan macam air . Adik saya memang refer doc sebab bahaya .

5y ago

Bru msok sebulan 13/6 semalam

baby biasa nya kene tuam dengan daun sirih layurkan daun sirih atas api atau seterika dulu agak2 rasa dah suam panas tuam die telur nya