hiking 10minggu kandungan

Sapa ada pengalaman ibu Hamil pergi hiking? boleh ke ?

11 Balas

X pyh sis.. Even kita jnis lasak.. Tpi bila preggy.. Byk kena jaga.. Lgi2x awl tri.. Msa sy awl tri dlu.. Byk dgr nsht dri dr n misi.. Sdgkn jln jauh by road pn.. Klau blh d elakkn.. Sbab awl tri.. Kndungan x kukuh lgi.. Lgipn sy pena miscarriage (7w23d).. Msa tu cny.. Sy jln mcm x preggy cri baju.. Time cny tu.. Da klr darah.. 😔

5y ago

Ok plan nk tidur je kt seat belakang kalau xlarat..tq sis..🥰

Bahaya sis. Tapi patient mak sedara sy kaki hiking smpi ke beranak. Dia mmng jenis suka hiking, smpi anak ke 3 smua dia hiking. Tapi sy takot huhu. Tkot jatuh ke ap. Tapi patient mak sedara sy senang gila beranak. maybe sbb bnyak gerak. But 90% dangerous sis.

saya Ada pengalaman hiking tym pregnant.. masa itu baru 12 weeks pregnancy... and last la saya hiking Tu.. risau juga Ada apa2 dengan kandungan.. better elakkan la.. takut nnti terjadi apa2 dengan kandungan sis..

Bhya takut trsadung ke apa.. Kalo nk sgt aktif, pg ke pdg ke, tmn prmainan ke utk jln kaki lma2.. Lgpun pg hiking ni kn biasanya pg kt bukit2, x elok kn sna tmpt tinggal mkhluk halus..

Tak payah g hiking dlu sis klau syangkn kndungan... lps bsalin nnti pun boleh prgi 😀 Nk daki gnung everest pn takdak spo nk halang dh.... hihi😁😁

Kawan saya gugur lepas balik hiking. Walaupun tak curam sgt. Tapi byk guna tenaga kaki nak jalan semua tu. Kalau sayang baby, better tak payah sis.

Better elakkan.. Sbb ade kwn sy mase tu preggy 10week pegi hiking ngn husben die. Pastu bile scan, baby mngecut & trpaksa dibuang.

Elakkn mmbuat aktiviti yg lasak klu kndungn awal2...Tpi klu sis xade ape2 mslh boleh je cma tkt lh nty jdi ape2 bila hiking

Tak payah la sis..better jaga kandungan..lps bersalin nk hiking ke nk diving pon xda mslh 😊😊

Sqya pegi hiking usia kndungan 6bulan..jln pelan2..hiking bukn bukit yg trlalu curam..