hai nak tanya. momies2 yang ad Gdm memg jaga pemakanana ke atau masa buat bsp je baru kawal makan ?

saya gdm on diet .

2 Balas

sy kehamilan yg ke 3 ni ada gdm. jd bagi sy memang benda baru walaupun ada je jiran dan ahli keluarga yg ada gdm masa mengandung. pertama kali bsp bacaan pagi tinggi 5.5,so doc bagi peluang next bsp 2 minggu utk tentukan sama ada sy boleh kawal gula melalui diet sahaja atau perlu on ubat. jd,sblm bsp ke 2 sy buat research sendiri melalui group ni juga bacaan dr blog² berkaitan di internet utk dapatkan info makanan dan cara yg betul utk dapatkan result bsp yg cantik. bsp ke 2 bacaan bsp overall ok dan doc bagi bsp sebulan sekali. bsp ke 3 baru² ni bacaan semua 4++,dan sy baru shj jumpa pakar pemakanan dan apa yg sy makan bersesuaian utk diet gdm. kalau ikut pendpt sy,kita kena jaga pemakanan setiap hari,dan bukan hanya masa nak ambil bsp saja. bila kita terbiasa buat diet setiap hari automatik badan pun kurang beban bila kena puasa utk next bsp. bayi dlm kandungan pun sihat. sy ada je cheat diet mcm minum manis,tp sedar diri juga la. ambil sedikit sj,cukup utk hilangkan mengidam.

saya mmg jaga. cheat day sekali sekala je.