Ada beza ke bacaan gula masa hamil dan tidak hamil

Sama ke bacaan gula yg normal sewaktu hamil dan tidak hamil? Contoh, lps bersalin..sy sj test bacaan gula sy masa berpuasa 10jam (dpt 5.5)..kalau ikut bsp, mmg lebih dh sbb kena kurang 5.1 kan... Tp tgk kt.google, katanya normal asalkan x lebih 7 mcm tu... Ada sapa2 tahu ke

1 Balas

Lepas bersalin, result gula awak okay kan? Ambil bacaan yang tak lebih 7 tu. Bsp reading untuk pregnant and non pregnant lain. Dah bersalin, kalau result awak normal guna reading yang biasa. Dalam KKM ada info dia awak. Cuba awak tengok.

1y ago

sy belum minum air gula lagi utk minggu ke 6 lps bslin...tu sy nk tau, sama ke range normal bsalin n tak bersalin.ohhh tak sama ek..baik2 .;).. tq awakkk