berak berdarah....

salam...sya nk brtanya dkat sis2 dlam group ni kalau berak berdarah tu membahayakan kandungan kita tak...kandungan sya baru masuk 9 minggu...

6 Balas

wssalam. klau kta mkn supplement yg klinik bgi mmg senang nk dpt sembelit or buasir ni. sbb tu nurse pesan mnum air msak bnyak and mkn syur daun hijau bnyak. sis jgn risau sngt sbb ni normal (ubt supplement tu ada iron yg boleh buatkan sembelit). so mnum air bnyak ye and mkn syur and buah bnyak jgk. klau still berterusan, boleh gi klinik mntak ubt utk lembutkan najis tu.

cuma jngn confused kalau najis warna merah sbb makan buah naga. 😂 Saya pernah kena. panik giler 😅😅

Berak berdarah ni, bahaya pd diri... Better tanya doktor dgn segera

Sis membuang ok x?? Ke sembelit jgk?? Sy dlu brdrah jgk.. tp sbb smbelit..

8mo ago

kalau sembelit memang akn b'darah ke sis? maaf first time jadi mcm ni🤭sy baru 4w

sembelit try mkn kurma merah cine tu...

minum air suam byk