Kulit di perut terasa gatal gatal

Salam,sy sdg hamil 31 minggu,skrg sy mmpunyai masalah kegatalan kulit yg amat sngt dia bhgian perut,nk letak lotion takot makin gatal sbb lotion kan lembap,bole x ibu2 disini share petua nk hilangkan kegatalan di perut,terima kasih…

7 Balas

tgok lotion jgk sis kalau jenis yg tinggalkan kesan berminyak walaupun dh lama sapu dgn tangan memang boleh jd gatal. lotion sy guna skrg jenis yg kental sikit tp bila sapu xde kesan berminyak atau bila kena cahaya x nampak berkilat. malam sapu, sampai esok hari kulit moist je. itu tanda lotion serasi dgn kulit. mcm nivea sy dh x serasi pakai walaupun ramai bg review bagus

Sye dri awal pregnant mmg perut rasa gatal, kulit pon jenis kering lg2 tdo dlm aircond. Mmg dri awal pkai lotion satu bdn n lebihkn dekat perut. Klo lupa jek mesti rse gatal. Klo xsesuai dgn lotion cbe pkai minyak argan sapu sikit2

3y ago

Ok will try

sama la...sya pun.. skrg 34week..alhamdulillah ok sikit... gatal sdah hilang..

saya gosok gosok manja je then basuh dengan air.

sya lap2 kan kain dgn air suam2 ja

Saya doc suggest tukar sabun sis

Saya pakai bio oil