keliru

Salam.sy nk tnye,sy ada trbace dlm ni yg ibu hamil xblh mkn buah pisang,kalau pisang goreng blh mkn ke??

14 Balas

kalau sy, pisang goreng yg x sesuai mkn sbb brminyak.. mkn kadang2 je.. yg slalu sy mkn buah pisang.. 😊 xtwu plak kalau x boleh mkn.. sbb dkter pn suruh sy mkn vit dgn pisang utk senang telan..

Pisang 🍌❤ makanan terbaik kalau alahan masa mengandung. Pisang serat tinggi boleh bagi tenaga. Pisang baik untuk baby. Tapi kene amik kuantiti berpada2. Takot sangkut kencing manis pulak.

Boleh makan cuma kuantiti sikit la sbb pisang tinggi gula. Kalau awk ade Gdm makan la seketul 2 je. Tp kalau hr ni nak bt bsp jgn makan pisang nanti tinggi bacaan

boleh ja sis, pisang elok utk kita yg pregnant ni hehe. sy perna sembelit dekat 2 bulan try makan pisang mmg lancar trus hehe.

Boleh je mkn.. nape xboleh makan pulak.. even saya boleh makan nenas time preggy tapi sikit je buat hilang rs teringin

Boleh sis... pisang goreng sbb bminyak kot... Tp sy suka je makan... Lg2 dpt sambal kicap johor tu... Terliur aje

Bace kt mane? Pisang bagus tuk ibu hamil elak sembelit 🤭... sy suke mkan pisang loya pun hilang tau..

Kalau ibu kencing manis ketika mengandung kne kurangkan pengambilan pisang..tinggi gula.

Boleh je makan cuma pisang ni kandungan gula agak tinggi.. makan kena berpada2 la

Pisang biasa blh j sis.. tapi pisang grg mkn kuantiti berjaga jaga sbb berminyak