makan panadol saat hamil

salam..sy ibu usia 41 tahun kndungan sudh 35week.bolehkh mkn panadol sebb mslh sakit kepala,sebb tak..selesa ..sakit tekak dan gatal..dan bdn rsa lemah je..nk muntah pun ada..sebb sakit kpla..sy..x jg demam..tp bersin2 tanda2 nk jdi selesma lh mgkim,psang kipas pun rsa mcm..pns jg

5 Balas

Biasanya doc n nurse kata..blh mkn paracetamol shj yg blh d dpti dkt kk dan hsptl..selain dr tu doc n nurse kata x di galakkn..

4y ago

Sm2 😉

Asal dos dia 500mg boleh sis. Lebih dr 500 tu yg tak boleh. Sis tgok dos panadol tu brpa.

Panadol biasa tu boleh , sy pernah tanya doc , selain dari tu tak boleh , paracetemol boleh

4y ago

ya sis panadol..kat kedai sy x mkn..panadol klinik kerjaan..ja sy berni.. mkn...tu pun doc yg sarankn tq sis..komen sis

Bole mkn klo terllu mngnggu. .tk mkn nnti stress....

Boleh makan paracetamol