heart burn / pedih ulu hati

as salam..saya sekarang dah 32w3d...tp pedih ulu hati makin menjadi2...kerap sgt kena..padahal saya dah elak mkn benda pedas..berminyak...berempah...masam.... makan pun dlm kuantiti kecil...harap mommy2 bole bantu saya..tq?

2 Balas

saya pun mengalami hal yg sama.. pregnant nie seringkali pedih hulu hati.. macam mana cara lain untuk mengatasinya?

6y ago

mmg saya amalkan minum susu kambing fresh sepanjang pregnant ni...tp hilang kejap ja...lepas 45min mcm tu pedih ulu hati tu dtg balik

sama lah masa saya mengandung dulu. tapi saya minum susu untuk lega kan. alhamdullah okay je