Gastrik+ pedih ulu hati

Hai mommy , nk tanya siapa kay sini ada pedih ulu hati? baru 8 week.. rasa tak selesa sgt2 ... dah mkn ubat, dah kurangkan mknan,tak mkn pedas dan masam .. still gastrik jugak .. pedih je..rasa lapa sentiasa.. padahal bru lepas makan dah rasa lapar .... help mommy... any tips.. rasa murung sekejap 😭😭

2 Balas

Dah cuba kerapkan makan? Makan kuantiti sikit tapi kerap dalam setiap sejam dua. Banyakkan juga buah buahan dalam sehari. Kalau teruk sangat boleh je ambil ubat gastric. Boleh tanya doktor atau farmasi apa yg sesuai. Pada masa sama, try jugak sapu minyak kat perut. Tapi bukan minyak panas atau berangin. Sapu bahagian atas perut, BUKAN bahagian rahim. Memang kena try test apa yang sesuai dengan awak. Macam saya ambil masa gak la untuk control semua tu huhu. All the best!

2y ago

mmg setiap 1jam sy mkn ... mmg mkn dgn kerap.. buah2 pon amik ...mmg skrg tgh amik ubt gastrik..tp still sama jugak

Cuba pula senaman ringan berjalan 15-30 minit