Air Ketuban Kurang

Salam. Saya dah 37 mgu 2 hari. Harini checkup klinik panel ,Dr bgtau Air ketuban sy kurang. Bacaan tadi 5.1. btw week 37 Dr kata baby matang dah boleh utk bersalin. Kalau g PAC terus kena admit dan bersalin induce ke? Sapa ada pengalaman.

13 Balas

Selalunya doktor akan bagi tarikh admit kalau air ketuban kurang klau dah admit esoknya confirm dh kena bersalin walaupun bby xnak keluar lagi 🤭

most probably. kak ipar saya 2x mcm tu. and both times end up emergency csec.

Pergi je pac utk pakar check.