NEXT PREGNANCY AFTER BLIGHTED OVUM

Salam..Saya chemical pregnancy bulan 6/2022.. bulan 8/2022 pregnant 6 weeks tapi tak lama, gugur pada bulan 9/2022 sebab blighted ovum.. Saya PCOS on left ovary, awal bulan 11/2022 saya workout 3 minggu berturut, on diet & IF sampai badan rasa ringan, kemudian sekarang bulan 12/2022 saya pregnant lagi dalam 7 weeks anggaran LMP.. Bulan depan baru scan nak tengok kedudukan kantung, tapi entah lah saya rasa takut & trauma nak scan. Mommy yang pernah lalui macam mana next pregnancy kalian ya? Berulang atau berjaya? #advicepls

7 Balas

sy pernah alami situasi yg sama. first pregnancy gugur 9w. 2 bulan lepastu alhamdulillah dapat kandungan baru. masa tu mmg nervous juga sebab takut berulang yg sama. jadi masa tu pasak dalam kepala, ada rezeki ada. soal anak dalam kandungan ni kita tak boleh nak stres takut kehilangan sebab konsep dia sama dengan rezeki. tugas kita jaga kesihatan elok2 masa trimester pertama sebab masa ni mmg paling fragile. banyakkan rehat, makan vitamin n folic acid yg doc bagi. doa paling utama. insyallah semua okay

1y ago

Yeke sis, alhamdulillah rezeki...InsyaAllah semua baik2, terima kasih atas nasihat 😇🌼