Bila nak buat buku pink KK

Salam..saya 1st pregnancy baru 5 weeks..nak tnya mommys2 bila ye nak buat buku pink dkt klinik kesihatan ? thank youu

20 Balas

Biasa kena tanya/call dlu untuk booking appoinment. Sy harini baru buat buku. 10weeks. Td ada sorg akak tu dah 9 weeks dia nk buat buku dia walk in pun nurse suruh balik dlu n dia bg date lain.

Buat before 12 weeks. Tapi sis try call KK utk confirmkan bila boleh buka buku. Nanti diorang akan set tarikh/hari. Setengah Kk ada yg ikut hari & kawasan.

5minggu sy prgi buat buku misi ckp awai sgt2 lg... So dia suruh dtg lps 9weeks... Buku blh bt sbelum 12weeks...

nurse pesan kat saya sebelum 3 bulan usia kandungan dah kena buat buku pink..sya msa buat bku msa 8 weeks..

Saya 6weeks dah buat siss. Lagi cepat lagi bagus supaya kita tau perkembangan dari bulan ke bulan 🤗🤗

kalo kk 8w+ kalo kd 6w dah bleh. hahahaha. sbb nt dia arrange date ke kk plak mase 8-9w gitu.

Sy buat masa 8 weeks..atas pada kk tempat masing2..tp jgn lewat 12 minggu ke atas plak..

lg awl lg bgus klau kt tmpt sy..5w da boleh booking untk bt..walk in je

5y ago

Terima kasih info 😊😊

Saya buat time 10 week. Scan baby pun dah nampak.

5y ago

Yekee..ee tk sabar rasanya..🤗🤗terima kasih info😊😊

2 bln dah blh buka buku pink dah sis😊