berak 1 kali dalam sehari

salam. nk tnye bby sy umur 1 bulan 7 hari. hari ni dy berak 1 kali je, selalunya 4/5 kali. baby sy full susu badan. meneran", menggeliat tpi x berak pun, perut lembut, tpi bila meneran jdi keras lepas tu lembut balik. adakah normal ?

2 Balas

normal bg baby fully breastfeeding makin meningkat usia baby makin berkurangan baby membuang. kadang2 baby boleh tak membuang sampai 14hari sbb xde benda utk baby nk proses utk buang. susu ibu ni mudah di hadam dn diserap

2y ago

@eka misi selagi xdpt jwpn dr kita mmg akan bertanya awak. melainkan awak yakin boleh rancang sendiri dn tak terbabas. hee. tp rancang sendiri ni risiko nak pregnancy semula tu mmg tinggi tau dik🙈

normal .. boleh try bt urutan I LOVE U dan kayuhan basikal .. 1 cara utk bg bby ransangan utk berak

2y ago

ye sist Alhamdulillah dh try .... 😇