peranakkan jatuh

salam,nak tnye saya bersalin czer, peranakkan saya jatuh apa yang perlu saya buat?

5 Balas

Mcmna keadaan dikatakan jatuh? Rasa pintu rahim kt lubang vagina ke sis? Bab urut even sy lahir normal..sengkak pun sy xbuat. Bidan siap ugut sy lagi. Klau xurut nty xbolei bersama suami.. 😑 ok ja alhmdulillah ank dh 10bulan. Btter cek dgn yg bertauliah dulu. Yakni doktor. 😊

Selepas baik luka Czer pergilah berurut dgn bidan bertauliah Sis.

5y ago

Boleh, urut bahagian lain dulu. Tuk rahim mmg kena tggu lama dah kering n baik betul. Byk sabar ya. Jgn sentuh or buat kerja berat dptkan bantuan. Xpa manjakan diri ada sebab yg kukuh.

Rujuk doc dulu kalau betul jatuh boleh pergi beurut

urut

Betul ke jatuh? Rujuk doktor dah sis?