PERANAKAN JATUH

Assalamualiakum semua , ada tak sesiapa ada pengalaman peranakkan jatuh?? Macam mana eak nak naikkan peranakan yg jatuh? Sy dah mengurut tapi tk naik ii kalau blh sy nak elakkan daripada buat pembedahan.. tolong kongsi tips atau jamu yang sesuai dgn masalah sy yea ibu ii sekalian.. #pleasehelp #firstmom #ingintahu #seriusnanya 13/8/22 8:48 malam.

21 Balas

saya ada peglman ni..slpas kawen dh 3 kali gugur..saya jumpa bidan dan bidan cakap peranakkan jatuh..bidan angkt balik duk tmpt asal..alhmdllh kali ke 2 jumpa lg bidan then skrg sy dh prgnnt masuk week 16.doakan juga saya dan bby sihat dan selamat..

2y ago

cuba cari bidan y berpengalaman. kalau puan duk di trganu saya blh suggestkan bidan y saya berurut tu..umur 86

kalau saya, saya cari tukang urut yang memang pandai mengurut. alhamdulillah 🤗 pastu saya try maajun nenda hq , direct hq sebab banyak produk fake kat shopee . and saya follow tips dari ig puteri kassim owner jamu puteri kalau tak silap

2y ago

tukang urut yg sy pergi memang bidan asal.. okey nanti sy try maajun nenda..

cr tukang urut y berpengalaman y berumor..skrang tukang urut ramai sgt y muda2..rasa mcm kurang yakin sikit.bnykkan bt senaman kemut.tp kalau mcm peranakkan tu dah jatuh sgt smpai terkeluar tu terpaksa kena hospital jgk

mcm sy dulu, peranakan selalu jatuh.. mcm sy peranakan manja sikit sbb tu susah lekat. Alhamdulillah pergi berurut acap kali, akhirnya preg. cara nk tahu peranakan jatuh nk terkencing, sakit tumit kaki, sakit blkg.

Pernah x try dm bonda rozita tu?tmpt dia kn ada mngurut,try tnya apa patut d buat..bonda tu x kedekut ilmu,sy pernah dm dia dlu..dia cdgkn ubat untuk masalah sy,Alhamdulillah menjadi dan serasi masa tu,

Cari tukang urut yang memang pandai urut untuk naikkan peranakan, biasanya yang pandai urut masa pantang tu. kalau pernah bersalin and ada angkat berat sikit memang senang jatuh.

Mcm mna ye nk thu peranakan jatuh ? Sy msa 2 bulan lps bersalin tu rsa sakit je kt ari2 . Lpstu yg kt bwh tu rsa mcm ada biji guli hmpir nk trkeluar . Tu prnkan jatuh ke ?

sy cadangkan buat terapi pelvic floor muscle. setahu sy, scra scientific, peranakan jatuh sbb pelvic floor muscle problem or weakened. boleh ke vibrance pelvic health centre.

2y ago

stkt sy tahu xde. wallahua'lam

sy pernah alami...sy berurut bidan angkt peranakan mmg skit tp skli je brurut...2 mggu lps brurut sy prgnnt skrg dh msuk 15w.alhamdulillah....ttc 9 thun

2y ago

alhamdulillah tahniah

sy pnya peranakan pn jatuh kwn ayh sy bidan tukang urut dia kta KLU peranakan jatuh x blh urut sbb perut dh besar

2y ago

oh yeke,sis buat apa utk naikkan peranakan?