Lebih elok basuh atau pakai wet tissue

Salam..nak tanya..kalau bayi newborn berak lebih baik basuh guna air atau guna wet tissue je utk elakkan ruam?

15 Balas

sis,klu ada org tolong then bilas tanpa sabun setiap kali baby berak atau tukar lampin.. tpi klu sis brpantang sorang3, xlarat jln bole try mcm sy, sy beli spray bottle kt mr DIY tu, isi air, stp kali baby berak sy lap pelan3 najis dgn wet tissues lps bersih sy spray dgn air cuci smpai yakin, then lap tap tap smpai kering n then pakaikn lampin.. sy start buat mcm ni sbb sy rsa kulit baby sy sensitive, bila biarkn dgn wet tissue je mesti asik melecet n beruam.. so sy rasa mmg kna kenakn air..