nak tanya

Salam..nak tanya baby usia 21hari nafas bunyi kuat dekat hidung mcm ada kahak bnyak..perlu pergi ke hospital or klinik je??tq

7 Balas

Macam sy..sy guna spray dan alat tu sedut hingus ank..sbb bile sy g klnik pakar doc kata xdpt nk bg ubt apa2 tuk bby yg br lahir...kata klu ada bnyi skit tu normal...maka sy gune yg ni shj... Nasal aspirator dgn nasal spray jika hidung bby berbunyi sush nk bernafas....bile stat bnyi je.. sy spray dlu..kmdian sedut hingus dia..hrp blh mmbntu mommies.. 😉✌

Ank sy pn ada masalah sama. Kuat bunyi. Sy da jmpa doc.. Doc ckp it's normal for babies.. Cuma time baby terjeluek/muntah tu sis telangkup kn dia cpt2 supaya lendir tu kuar skli..

Anak saya pun dulu macam tu, tapi tak berani ambil atau guna apa-apa tanpa consult doktor dulu. Dah jumpa doktor, baru tanya ok tak guna sekian-sekian.

Consult dokter juga yg terbaik..kebiasaanya mukus (air ketuban) baby duduk dalam perut kita xkeluar habis..susukan banyak2 nnt dia muntah keluar sama

Sama mcm anak saya dulu. Saya ke hospital. Lepas check, doktor cakap semua ok. Lega

Try sedut pkai pnyedut baby.. kdg2 itu hingus + tahi hidung

Pergi check dgn doctor