Dah tawar hati

salam...nak minta pendapat mummies semua kalau kami suami isteri dah tawar hati macam mana ye? Kami start gaduh sebab saya refuse untuk bersama. Saya bukan saja saja refuse. Sebelum ni dalam 2-3 kali sahaja bersama lepas habis pantang tapi saya rasa sakit dan pedih sangat walaupun anak dah 6 bulan. Saya pun tak pasti kenapa rasa sakit sedangkan masa anak pertama okey sahaja. Saya banyak kali minta maaf dengan suami sehingga bengkak mata saya menangis tapi suami tetap tak nak maafkan saya. Sekarang masing masing buat hal sendiri. Perlu ke saya minta cerai dengan suami? Saya rasa saya tak boleh jalankan tanggungjawab sebagai isteri. Saya seakan akan trauma tiap kali minta bersama.

7 Balas

bawa suami g jumpa dr pakar dlu sblum buat keputusan.kesian kt anak.minta dr explain kt suami.klau nak puaskan suami cuba cara lain utk puaskan suami cth "hisap ke" bantu suami guna tngan ke.. cari cara lain . sy dulu mcm tu smpai nagis2.. sy cari cara utk puaskan suami,Alhamdulillah suami dh ok .. cuba sis , semoga di permudahkan ...

Awak dah try guna pelincir? Saya pun macam tu juga, kalau bersama tanpa pelincir memang pedih rasa. Jadi memang nak bersama tu, kena juga guna pelincir baru tak sakit. Semoga dipermudahkan urusan ya. Sebaiknya berbincang dulu dengan suami, cari solusi dulu.

semoga dipermudahkan urusan sis dan suami..saya doakan suami sis jd suami yg memahami situasi sis.. takut kan bila jd mcmni...ada setengah suami, dia diam je..tiba2 dingin..lg la isteri xtau apa masalah... Doa byk2 sis, smoga hati dia lembut..

untuk sy ceaser anak pertama. 4bulan still pedih2 lagi bila bersama. after that makin lama makin berkurang. then skrg bby da nak masuk 6 bulan. masa mula masuk tu ada pedih sikit. lama2 ok. better u try pakai pelincir kot.

Sy rs pernah bc pasal condition ni, vaginismus or something & it’s common. Sy suggest puan jumpa pakar dulu ya. Semoga dipermudahkan 🌸

1y ago

Terima kasih 🫶🏻

boleh try refer pada sakit puan . insha'Allah membantu

1y ago

Baik puan. Terima kasih 🫶🏻