Nak tahu

Salam..ibu2 yg dh ada ank kt sni hntr check up ank kt klnik smpai umur brpa ye??ada yg x bt smpai ank 6 thun ke?

7 Balas

Ikutkn sampai 6 tahun.. Tp sy mse ank 1st dulu nurse sendiri ckp lepas cukup vaksin klau x nk dtg pn xpe..so yg sulung tu umr 2 tahun dah x pg check up.. Tp yg 2nd ni klinik lain nurse suruh buat check up sampai 6 tahun..ikut pada kita sebenarnye.. Tp klau ank ada masalah speech delay or lain2 better continue smpai 6 tahun so doc boleh pantau..

Anak saya sampai 6 tahun kena bawa pegi kk sebab obesiti. Nurse nak pantau anak saya, sebulan sekali saya kena bawa anak timbng berat badan. Nanti bila umur 7 tahun nurse yg akan pergi sekolah.

Saya smpai 6 tahun sebab nk dapatkan ubat cacing ngan penuhlan rekod dlm buku dia. Masa 5 thun nurse tanya nk bwa cek lagi ke. Saya kata ikut buku sampai 6 tahun..so follow buku je la.

smpai ank dh skolah tadika... sb kat tadika misi dtg cek up..

Sy bwk ank smpai complete vaccine then sy xbwk da...

Sampai 5 tahun je

klau kk smpai 6 thn sis..nk tgk perkembangn bdk2 jgk..