baby sembelit

hye mommy...ad tak ank mommy ii sembelit...baby bru 7bln..mcm mne nk buat yee...#firstbaby #ingintahu #seriusnanya #firstmom

3 Balas

Ank saya nk masuk 7bln, ada sekali tu 2hari tak berak,susah hati sbb sblum nie tiap2 hari berak..mlm tu saya cari info dlm group fb(lupa nama group dia)😅..,ada sis tu ckp buah pear baik utk sembelit,pagi hari ke3 ank nk berak,tapi sembelit,nangis dan kuat meneran nk berak tapi keluar seketul ja,najis keras😢..tengahari pergi cari buah tu,kukus buat puree pagi ank mkn..dlm bubur nasi dia pun saya masuk kan😅,pastu bg ank minum air byk....tgk2 mlm tu berak senang,,banyak pula tu..tak menangis dah...muka pun senyum🤣...alhamdulilah sekali tu ja sembelit....sis boleh cuba...x salah try and eror...mungkin serasi😊

1y ago

nnti cube..terime kasih mommy

banyakkan pengambilan fibre, buah dan minum air masak secukupnya untuk anak.

1y ago

terime kasih mommy

Anak saya sesuai makan singo pear