Cek UPT 3 Strip Positif

Salamhai nak tnya , kalau cek upt naik 2 line , opk positif itu hamil kan ? , lewat 7 hari . . tapi rasa sakit belah kanan macam sengugut tu ? ada yang tahu n ada yg berpegalaman tak??

Cek UPT 3 Strip Positif
3 Balas

Pengalaman sy sebelum tau pregnant awal2 dulu pun rasa sakit mcm senggugut kat belah kanan. Sy jenis irregular period so masa tu tak expect langsung pregnant. Cek upt kat rumah sendiri kat hospital kat klinik, semua negatif. Scan pun tak nampak apa. So doc suspek sy appendicitis. Dah plan nak operation masa tu. Last2 pegi hospital private, buat test darah dgn urine test, baru tau pregnant. Kadar hCg rendah lagi sebab tu kat upt tak dpt detect tapi ikut result test darah, dah pregnant 4w masa tu.

3y ago

Sama dgn saya. Irregular period. Jumpa doc pakar utk regular kan balik period. Doc bg clomid utk rangsang telur dlm ovum. Sebulan pastu rasa mcm senggugut sengal2 mcm nak period. Tp saje la buat pregnancy test sbb dah missed period 5 hari. Alhamdulillah 2 line. Sengal2 tu sbb rahim baru nak expand utk baby sbb first time mengandung.

alhamdulilah taniah

tahniah