keliru

Salam..breastfeeding dgn kita perah susu ke dalam botol susu sama tak ye? Khasiat msh sama tak ye? Blh bagi penerangan tak? Tq ? #momtobe #firstbaby

1 Balas

Khasiat susu masih sama cuma kaedah je beza. Ada baby lagi suka puting ibu berbanding puting botol. So mungkin akan berlaku nipple confuse. Bila nipple confuse, anak mungkin akan menangis2 bila disua puting ibu atau mungkin akan reject langsung puting botol.

4y ago

Selalu brapa lama ya kita direct feeding sblm guna botol susu ye sis?