[email protected]

Salam..biasa bakal2x ibu start beli persiapan barang baby kandungan dah berapa bulan??

10 Balas

musim kovid ni baik siapkn smua sblm msuk 3rd trim..krg penat nk jln cari brg..mengah dgn pkai mask lg. mcm sy start 26w dab bli.sblm tu snrai siap2 da mne pnting.bhgi brg ibu n ank. 28w lgkap dah. siap bsuh pack. xsgka bla msuk 7 bulan bgkak air 1 bdn.sakit2 xmmpu nk buat byk pkrjaan.

Sy start beli brg ms 7 bulan..tp fmly members ada yg bg brg2 ms sy dh 5 bulan keatas..terpulang pd cara sis kumpul duit..nk beli cket2 atau beli brg sekali gus..

dh 30weeks xprepare apa2 lgi..inshaallah mgu depan baru nak beli barang..sbb skrg ni pn dh xlrt dh nk berjalan sgt

Bagi sy boleh laa start beli dlm kandungan 7months++. Sebab tak sure sometimes ada ibu yg bersalin awal.

Saya sekarang dah 28weeks baru nak survey beli sikit2, tengah buat list 🤣🤣🤣

sy 29w 6d baru mula beli sikit² mana yang penting pakai tuk hospital..

sy start beli masa 5 bulan.. beli sikit2 je dulu

sy dh 31w bru nk beli brg bby sikit2

mcm sy 7 bln.

7 bulan