Bidan kampung vs UPT

Salam..baru baru ni saya tak plan pon nak pergi berurut bidan kg..tapi d sebbkan saya dtg umah bidan..saya sekali laa minta tngukkan dan urutkan..ya laaa mana la tau saya ada masalh rahim ke, sebb period saya tak teratur n senggugut teruk.. . Masa kena urut tu makcik sahkan saya pregnant da 2 minggu..ni masa period saya (29 nov - 04 Dec)..Saya tak cek UPT lagi..minggu ke 3 saya kluar darah seakan2 period sebb kena hentakan kuat naik bot..lps tu saya pergi bidan cek lagi kot2 saya da period or gugur..tapi bidan cakap janin still ada..syukur . Tadi 04.01.2020 pagi "genap sebulan saya last period", saya cek UPT hasilnya negative..so saya confius adakah saya pregnant atau tak..ke masih awal saya cek UPT that why hasilnya negative?

2 Balas

boleh tau tak apa jadi? sebab sy pun sama bidan check ada tapi check upt negative.. first time mcm ni

Mybe awal lg. Tgu delay 2w lps period then cek semula upt