Bidan kampung VS UPT

Salam..baru baru ni saya tak plan pon nak pergi berurut kat bidan kampung..tapi d saya pergi rumah bidan tu d sebbkan hal lain, so saya sekli la minta urut kot kot saya ada masalah rahim ke apa sebb period saya tak teratur n senggugut.. . Masa kena urut tu saya d sahkan pregnant 2 minggu (23 Dec) ..masuk minggu ke 3 saya bleeding (30 dec)..tak tau laa sama ada tu darah haid ke or bleeding untuk minggu ke3..saya tak cek guna UPT lagi..saya pergi balik jumpa bidan..bidan kata janin still lekat..syukur.. . Ni masa period saya (29 Nov- 04 Dec)..N then genap sebulan ni hari dri last saya period lalu, 04 Januari tadi pagi saya cek UPT keptusan negative..ada kaa saya terlalu awal cek UPT..

2 Balas

Tak pernah pulak dengar kalau check awal sangat upt akan jadi negative . Kalau ikut tarikh period pun sepatutnya dah pregnant dekat 5 ke 6 minggu . Kalau betul pregnant upt akan positif

4y ago

Kalau ikutkan sis..ni hari genap sebulan saya tak period..sya last period 04 dec lalu

nak tanya apa jadi ya? sebab saya pun sedang mengalami masalah macam puan