Bolehkah Pregnant Setelah 2 Bulan Tak Datang Period.??

Assalamualaikum dan hai. Nak tanya, period saya lambat dtg. Last datang masa bulan 28hb3 aritu lpas tu smpi skrg x dtg2. Cek upt smua mmg negatif, scan pun dah, tp doktor ckp x pregnant. So kna tggu smpi period kluar la. Lepas tu semalam saya pergi berurut naikkn peranakan, bidan tu ckp rahim tengah kembang. Sama ada berisi ataupun nak period. Tp klu berisi boleh ke kita pregnant walaupun period da lama x dtg?

1 Balas

Klu last period 28.3.. klu pregnant da mcam sy la .. 12 week arini.. tpi tu laa .. awak period tak teratur. Klau sangkut pon.. bole jadi week makin kurang la cuma tak taw berape week melainkan kne pi scan.. cuba2 cek ngan doc klu2 ade masalah lain ke.. cuba stabilkn period tu dulu baru cuba merancang utk hamil. Manalah taw ade rezwki tu nanti.