Baby 1 thn demam tinggi LPs cucuk Dan tonsil bengkak muntah Dan cirit

Salam baby sy kena cucuk 1 thn.balik tu terus demam tinggi.ptg tu jg pi klinik semula,Ade tonsil bengkak Dan gg baru nk tumbuh.kerap muntah Mkn minum pn dh kurang.susu bdn je nk.harini hari ke 4 demam tinggi.bg ubat bontot,mandi,jerlum pn Masih begitu.dh 2 Kali pi klinik.dan 2 Kali pi emergency hospital.tp,hosp ckp baby ok.air cukup nafas ok.cuma Ade bakteria.suh Mkn antibiotik.masalahnya bila Mkn ubat mesti muntah.skrg ni die asyik tido je bila bgn merengek je.dan cirit 1 Kali.Lg 1 kt rumah cek suhu 39/40..tp,bila sampai hosp jd 37/38 je.tq 😔#ingintahu #pleasehelp #anak #seriusnanya

2 Balas

Tinggi suhu 39/ 40 tu. Kalau boleh elakkan masuk ubat ikut punggung, tp kalau doktor yg sarankan boleh ikut. Kalau tonsil anak bengkak, sis bagi anak makan ice cream vanilla. Galakkan anak makan @ minum minuman sejuk supaya cepat surut tonsil tu. Sambil2 tu selang seli dgn antibiotic. Kalau tonsil bengkak mmg kena makan antibiotics untuk elakkan benda sama berlaku akan dtg. Kalau ada rezeki lebih check Influenza test kt klinik swasta. Mahal juga test nie.

12mo ago

baik terima kasih byk ye..owh nk kena bt jg la test influenza tu.sbb dh mcm2 bt..suhunya x Mau turun jg..

maaf tnye ank sis dh ok??? msa kne tonsil suara dia ok x??? mksudnya ad serak2 xnk bersuara sbb skit? brpa lma amik msa untuk smbuh ye?