Adakah ini cirit

Normal ke kanak2 berumur 1 tahun 8 bulan kerap berak..Hari nie saja dah 5 kali dia berak..Hari nie hari keempat dia makan ubat demam dan hari kedua dia makan antibiotik sebab tonsil bengkak.#firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Balas

X normal kalau anak kerap berak. Tp sebabkan anak awak mkn antibiotik, mmg normal. Kadang side effect antibiotik tu mmg akan buat cirit birit. Even kita yg makan antibiotic pun kadang boleh buat cirit. Kalau awak rasa condition anak mcm x okay, anak masih kerap berak2, dan ada tanda anak dehidrasi @ x larat, kena pergi semula klinik tu inform pasal nie. Semoga anak awak cepat sihat ye.

9mo ago

Okay cuma risau sebab kerap sgt smpai merah dia punya bahagian kemaluan tue..Nak basuh dia punya berak pun dia nangis mungkin sebab pedih kot.Klu Mndi basuh bahagian situ pun sama jugak..

maaf tnye ank sis dh ok ke ? msa kne tonsil kn suara ank sis ok? ada serak2 x nfas bunyi x?

5mo ago

Takde la..Doktor bagi ubat antibiotik,ubat demam n ubat titis hidung utk selsema..